2687 poze   143810 vizite
Albume
A-CONTACT VANZARI-CUMPARARIA-INCUBATOR DE VANZAREA-Portofoliu Clienti si ColaboratoriA-Tepari si SamsariA-Vand Furaje Versele-LagaA-Vanzari oua incubatie 2020Amici-Prieteni-CrescatoriAratura   Toamna 2012Asociatia PlesuvaBibilici   B-2012Boli ale Pasarilor - MedicamenteBoli la plante si arboriCalul MeuClocitoriCotete Gaini si PuiCotete IepuriCresaCuibareDe prin tara   Bucovina 2014   Maramures 2014   Sibiu 2014Deal-PasuneEroare MasinaExpozitii   BAICOI 1-3 DECEMBRIE 2017 NATIONALA!!!   Baicoi 12-14 Februarie 2016   Brasov 2014 21-23 Februarie   Breaza 2012 3-4 Martie   Breaza 2013 8-10 Februarie   Bucuresti 2013 13-15 Decembrie   Campina 2014 7-9 Februarie   Campina 2015   Comarnic 2013 22-24 Februarie   Constanta 2014 17-19 Ianuarie   Craiova 2013 10-13 Ianuarie   Expozitia Nationala Columbofila Targoviste 2013   INDAGRA 2013FacebookFerma   1-Inainte   2-DupaFlorile SotieiGaini   Australorp Negru   Australorp Pitic Negru   Cochi Urias Negru   Cochin Pitic Alb   Cochin Pitic Negru   G G de Transilvania - Negru   ISA Brown   Jersey Giants Negru   Orpington Negru   Phoenix Negru   Sumatra - negru   Wiandotte pitic auriu - DonateGaste   Toulouse-Linie ProductieHelesteuIARNA   Feb2012Iepuri   Albastru Vienez - 2014   Urias Belgian - SacrificatiIncubatorOmleta FancourierPauniPaznicii Fermei   Arsinel - Vandut   Athos si Porthos   Daisy   Frumusika   Hera   Pusa-Papusa   Rex   Tigrutz si Pata   ZEUSPeisajePlimbariPorci   Porci Adulti   Purcei      25-07-2012      P-2012   ScroafePorci MangalitaPorci Vietnamezi   Scroafa1   Scroafa2PREMII   Breaza 2012   Breaza 2013   Campina 2014   Comarnic 2013   Nationala Bucuresti 2013   Nationala Craiova 2013Protectie PerimetralaPUI   2011   2012      Australorp Pui      Clocitoare Salvata      Cochin Negru Pitic Pui      Cochin Pitic Alb Pui      Gaste Comune PUI      Hibrizi Carne Pui      Jersey Giants Negru PUI      Phoenix Negru Pui      Wiandotte pitic auriu PUI   2013      Kabir      Proiect Struti      Pui Australorp      Pui Orpington Negru      Pui Sumatra      Rate Mute   2014      Pui Australorp Negru      Pui Brahma Negru   2016      Pui Kabir Gat Golas NegruRate   Mute-Lesesti   Romanesti-MotateRetete   Castraveti in otet   Castraveti murati   Gogonele murate   Varza murataSarbatori   AU VENIT MASCATII 2013   Craciun 2012   Craciun 2013   Revelion 2012-2013   Revelion 2013-2014Sedinte   SEDINTA FACPCAMR SIBIU 2014   SEDINTA UGCPPAMR BRASOV 2014TomyTractoare si UtilajeTrimer tractorVaciVie   Mare   Medie   Mica   Parasita - Proiect   Parasita - Proiect 2Voliere Gaini   1 Inainte   2 Dupa

membru din 20 septembrie 2011

Varza murata

Igrediente:
30-35 kilograme varză albă
2 verze roşii de dimensiune medie
50 linguri sare grunjoasă mare (aproximativ)
20 rădăcini de hrean
6 crengi de mărar
10 crenguţe de cimbru

Preparare:
Spălaţi şi opăriţi bine butoiul, crucea şi piatra.
Pentru a păstra varza în lichid, în mod tradiţional, se foloseşte un suport din lemn – realizat de cele mai multe ori în formă de cruce – şi o piatră mare, plată, pentru a-l apăsa.
Spălaţi mărarul şi cimbrul.
Curăţaţi hreanul şi, dacă este prea gros, despicaţi-l în 2 sau în 4.
Aşezaţi pe fundul butoiului un strat de mărar.
Îndepărtaţi frunzele exterioare, ofilite, ale verzelor.
Folosiţi doar verze întregi, nelovite şi neîngheţate!
Îndepărtaţi cu un cuţit bine ascuţit cotorul verzelor. Decupaţi-l pentru a obţine conuri.
Umpleţi fiecare varză, în locul din care aţi îndepărtat cotorul, cu sare grunjoasă. Număraţi câte linguri sare aţi folosit.
Stivuiţi verzele cu partea cu sare în sus.
La mijlocul butoriului procedaţi la fel cu varza roşie.
Dacă nu aveţi varză roşie, puteţi folosi 2 rădăcini de sfeclă roşie. Dacă nu doriţi ca zeama de varză să aibă o culoare rozalie ci galbenă, înlocuiţi varza roşie sau sfecla cu 2-3 ştiuleţi de porumb.
Intercalaţi hreanul şi crengile de cimbru printre căpăţânile de varză.
După ce toată varza a fost aranjată, adăugaţi ultimele crengi de mărar.
Lăsaţi varza până a doua zi fără apă.
A doua zi adăugaţi crucea şi piatra peste varză şi umpleţi butoiul cu apă. Notaţi câţi litri de apă aţi folosit.
După 2-3 zile varza trebuie pritocită: pentru uniformizarea conţinutului de sare, lichidul din interior trebuie omogenizat.
Există două modalităţi de a pritoci varza:
Dacă aveţi un butoi cu robinet în partea de jos a butoiului – foarte util pentru a lua zeama de varză – luaţi lichid de la fundul butoiului şi turnaţi-l deasupra. Repetaţi operaţiunea de câteva ori.
O altă modalitate rapidă de a omogeniza lichidul este de a introduce aer, cu ajutorul unui tub sau furtun de plastic, pe fundul butoiului.
După ce lichidul a fost omogenizat, puteţi gusta şi completa cu sare. În mod normal, zeama de varză are 1 lingură zdravănă de sare grunjoasă la 1 litru de apă.
Repetaţi operaţiunea de pritocire de încă 2 ori, la un interval de 3 zile.
Varza este murată după o lună şi jumătate şi, dacă este murată corespunzător, se va păstra până în vara viitoare.



Albumul selectat nu contine nici o poza.







Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.